Jadłospis tygodniowy bezmleczny

Jadłospis tygodniowy bezmleczny - 11-14.09.2023

Data

Śniadanie

II śniadanie


Zupa

II danie + podwieczorek

Poniedziałek 11.09.2023

Kasza jaglana (15g) na napoju roślinnym (200ml), chleb razowy (20g) (żyto) z tłuszczem roślinnym (5g), ½ jajka, papryka (20g), herbata lipowa (100ml)

Sok marchwiowo- jabłkowy (wyrób własny) (100ml)

Barszcz czerwony (seler) z ziemniakami i majerankiem (250ml)

Kotleciki z indyka z warzywami (jaja, pszenica, seler) w sosie ziołowym, ziemniaki, mizeria z koperkiem i oliwą (220g), kompot żurawinowy (100ml),  chipsy warzywno - owocowe (15g)

Wtorek 12.09.2023

Kaszka kukurydziana (15g)  na napoju roślinnym (200ml), chleb graham (pszenica) (20g)
z tłuszczem roślinnym  (5g), pasta wieprzowa (20g), sałata i pomidor (20g), herbata żurawinowa (100ml)

Koktajl z brzoskwiniami (wyrób własny) (100ml)

Zupa krem z marchewki (seler) z imbirem, napojem migdałowym, ziemniakami i zieloną pietruszką (250ml)

Naleśniki z ciecierzycą i jabłkami (pszenica, jaja) (220g), kompot śliwkowy (100ml), mus z mango (100g)

Środa 13.09.2023

Kakao (2g)  na napoju roślinnym (100ml), weka pszenna (35g) (pszenica)  z tłuszczem roślinnym  (5g), paprykarz z miruny (ryba, seler) (30g), kiełki brokuła (3g)

Mus z buraka, jabłka i gruszki (wyrób własny) (100g)

Zupa ogórkowa (seler) z ryżem (250ml)

Kotlety z ziemniaków i soczewicy (jaja),  marchewka z groszkiem  (220g), kompot owocowy (100ml), banan (100g)

Czwartek 14.09.2023

Kasza manna (pszenica) (15g)  na napoju roślinnym (200ml), chleb pszenno – żytni (20g)  z tłuszczem roślinnym  (5g), pasta z kukurydzy (15g), rzodkiewka (20g), herbata rooibos z cytryną (100ml)

Biszkopciki buraczane (jaja, pszenica) (wyrób własny) (30g)

Zupa brokułowa (seler) z ziemniakami i zieloną pietruszką (250ml)

Gulasz wieprzowy z warzywami (seler), kasza gryczana, kapusta kiszona (220g), kompot z czarnej porzeczki (100ml), arbuz (100g)

Piątek 15.09.2023

Lane kluski (pszenica, jaja) (15g) (pszenica)  na napoju roślinnym  (200ml), chleb dyniowy (20g) (pszenica)  z tłuszczem roślinnym  (5g), pasta warzywna (20g) z ogórkiem zielonym i koperkiem (20g), herbata brzoskwiniowa (100ml)

Budyń wiśniowy (wyrób własny) (100g)

Zupa jarzynowa (seler) z kaszą jęczmienną (250ml)

Kulki rybno - warzywne (jaja) w sosie limonkowo - kokosowym, ziemniaki z koperkiem brokuł (220g), kompot malinowy (100ml), gruszka prażona (100g)

Jadłospis tygodniowy może ulec zmianie z powodów technologicznych i przypadków losowych.

  • Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
  • Dzieciom codziennie podawana jest woda źródlana niegazowana.
  • Konsystencja posiłków jest dostosowana do indywidualnych potrzeb dzieci.
  • Szczegóły jadłospisu dostępne są u intendenta.

Skip to content